Hirdetés

2024. július 12. (péntek) Izabella, Dalma

Sport

2020. 01. 13. 10:45:59

Kassai Viktor lett az orosz játékvezetők vezetője

Kassai Viktor lett az Orosz Labdarúgó Szövetség játékvezetői testületének vezetője. Az orosz nemzeti hírügynökség csütörtöki beszámolója szerint az aktív bíráskodástól december végén visszavonult magyar játékvezető a második külföldi lesz, aki betölti ezt a posztot, 2011 és 2013 között az olasz Roberto Rosetti dolgozott ebben a minőségben.

"Nemrég fejeztem be a bírói karrieremet, egy új játékvezetői rendszer kialakítása nagyon érdekes feladat számomra. Meggyőződésem, hogy a közös munkával az orosz bíráskodás rendszerét egy teljesen új szintre tudjuk majd emelni. Februárban lesz egy edzőtábor, ott ismerkedem majd meg az orosz játékvezetőkkel, és akkor kezdjünk el megvalósítani a stratégiánkat" - idézte a TASZSZ a 44 éves Kassait.

Kassai Viktor 1999-től kezdve bíráskodott a magyar élvonalban, novemberben 322. NB I-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vezetett, utóbbi évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.