Hirdetés

2024. április 27. (szombat) Zita

Baja

2020. 03. 02. 9:11:52

We Will Rock You a téren

Igazi szuperprodukció érkezik nyáron a Szentháromság téri színpadra: a szervezők – Baja önkormányzata és a Baja Marketing Kft. – megállapodást kötöttek a PS Produkció független társulattal, ennek következtében augusztus 14-15-én az elmúlt év egyik legnagyobb hazai (és nemzetközi) musicalsikerének számító We Will Rock You örökzöld dallamai csendülnek fel Baján! Ezt a szerződött felek február 26-án jelentették be sajtótájékoztatón egy fővárosi szálloda kávézójában.

PS Produkció, amely az utóbbi években olyan ikonikus produkciókkal írta be magát a zenés színház történetébe, mint a Vámpírok bálja, a Sakk vagy épp idei darabjuk, az első magyar rockoperának számító Sztárcsinálók. 2017-ben hatalmas sikerrel mutatta be a Bok csarnokban és tavaly a Szegedi Szabadtéri Színházi Játékokon is a Queen zenekar örök érvényű dalaiból született darabot. Simon Edit, a társulat producere a sajtótájékoztatón elmondta: nagyon büszkék erre a produkcióra, várakozással tekintenek a bajai bemutatkozási lehetőség elé, és bíznak benne, hogy jelen együttműködés csak a kezdete egy gyümölcsöző kapcsolatnak. – Boldogok vagyunk, hogy a We Will Rock You meghívást kapott Bajára! Bízunk benne, hogy épp olyan őrületesen nagyot fog szólni ott is, mint Szegeden és Budapesten. Úgy tudjuk, a bajai az ország talán második legnagyobb szabadtéri színpada. Szeretnénk fellendíteni a bajai kulturális életet ezzel a Queen-musicallel, ami világhírű és imádnivaló – mondta a producer.

Azt is kiemelte: a We Will Rock You próbafolyamatát Brian May (a Queen szólógitárosa) is megtekintette, és maradéktalanul elégedett volt a londoni ősbemutatótól eltérő magyar koncepcióval (úgynevezett non-replica változat). A produkció további nemzetközi elismerést is kapott: rendezőjét – Cornelius Baltus –, koreográfusát – Túri Lajos Péter –, valamint díszlet- és jelmeztervezőjét – Kentaur – meghívták, hogy vegyenek részt a Londonból hamarosan induló nagy turnéelőadás munkálataiban! – Ez nagy megtiszteltetés, de a társulat egészére is legalább ennyire büszke vagyok. Különlegesen összeválogatott csapatról van szó, virtuóz énekesekkel, táncosokkal, zseniális zenészekkel dolgozunk együtt. Ezt már bebizonyítottuk az előző produkciók alkalmával is, a We Will Rock You-ban azonban keményen helyt kellett állni, hiszen olyan hihetetlen mozgás- és énektudást igényel, amire kevesen képesek ma az országban. Nagyon fontos számunkra az értékteremtés, a magas művészi színvonal. Abban bízunk, hogy már eléggé megmutattuk magunkat, ennek bizonyítéka, hogy Baja is észrevett minket, aminek nagyon örülök, mert úgy tűnik, egy nyelvet beszélünk a helyi szervezőkkel – részletezte a producer. A darab eddigi fogadtatása kapcsán elárulta: általános tapasztalat, hogy a közönség legalább harminc percig nem akar előadás után hazamenni.

forrás: www.baja.hu