Hirdetés

2019. november 14. (csütörtök) Aliz

Baja

2019.10.07. 11:18:23

Elindult a fűtés

A Baja Energetika Kft. 2019.10.04-én pénteken a Baja Újvárosi Lakótelepen elindította a távfűtést – tekintettel Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015.(V.29.) sz. rendeletének 8.§-ban foglaltakra -, azaz minden társasházi hőközpontnál rendelkezésre áll a távhő. Fűtési igény szerint a társasházi hőközpontokban a lakóközösség döntése alapján indítható a fűtés (társasházi fűtési rendszer felülvizsgálata, légtelenítése után szekunder fűtési szivattyúk indítása). Amennyiben ehhez szolgáltatói közreműködés, segítség szükséges, úgy írásban jelezzék a Szolgáltató felé.

Baja Energetika Kft.

Kultúra

2015.09.16. 13:33:19

Jubileumi évadnyitó kavalkád

Egész napos családi programmal vár minden érdeklődőt a 20. jubileumi évadát ünneplő BAJAI FIATALOK SZÍNHÁZA és a BAJA MARKETING KFT. 2015. október 4-én, vasárnap 10-től 17 óráig, exkluzív környezetben, a gyönyörűen felújított Turisztikai Központban Baján a Petőfi-szigeten.

 

Kultúra

2015.06.01. 20:07:06

PAVLOVITS DÁVID GITÁRKONCERTJE

A világhírű gitárművész ismét a Bácskai Kultúrpalotában koncertezik!
Ismét különleges zenei rendezvényen vehetnek részt Baján a Bácskai Kultúrpalotában a gitárzene kedvelői, ahol PAVLOVITS DÁVID ad koncertet június 4-én, csütörtökön, 19 órai kezdettel.

Pavlovits Dávid Szegeden született, ahol 17 évesen kezdett gitárt tanulni. Három éve gitározott, amikor először nyert díjat nemzetközi gitárversenyen, Lengyelországban. Két évvel később pedig már Európa legrégebbi nemzetközi fesztiválján nyert első díjat, az Esztergomi Nemzetközi Gitárversenyen.


 

Kultúra

2015.02.11. 11:43:43

JÓZSEF és a színes szélesvásznú álomkabát

VILÁGSIKERŰ MUSICAL BAJÁN!!! Andrew Lloyd Webber – Tim Rice:

JÓZSEF és a színes szélesvásznú álomkabát (Joseph And The Amazing Technicolor® Dreamcoat)

A Bajai Fiatalok Színháza egy igazi szuperprodukciót mutat be 2015 áprilisában a Bajai Városi Színházteremben, mely garantáltan elbűvöl majd kicsiket és felnőtteket egyaránt!

Andrew Lloyd Webber csodálatos műve a Biblia legszebb, drámai fordulatokban leggazdagabb történetén, a József legendán alapul:

Kultúra

2015.02.11. 11:28:59

JULIA, JULIA!...- Zenés színjáték két felvonásban

A Bajai Fiatalok Színházának első idei új bemutatója egy szívet melengető, ugyanakkor elgondolkodtató zenés színjáték lesz.

W. Somerset Maugham „Színház”, és Szabó István „Csodálatos Júlia!” című filmje alapján készül az az új produkció, melyet Ottmár Attila adaptációjában és rendezésében, Terray Orsolya főszereplésével láthatnak a nézők 2015 márciusától a Bajai Városi Színházteremben.

Kultúra

2015.01.13. 19:51:18

TERRAY ORSOLYA zenés estje

Folytatódik a Bajai Fiatalok Színházának és a MOLA Gastropub közös rendezvénysorozata. A „MOLA-ÁLOM zenés estek” következő eseménye a társulat kiváló szólistájának, Terray Orsolyának önálló estje lesz, melyen változatos zenei palettáról válogatott dalokat fog énekelni (musical, jazz, könnyűzene…)

Kultúra

2015.01.13. 19:39:34

FALUSI MARIANN és SÁRIK PÉTER estje

Igazi zenei csemegében lehet része azoknak, akik januárban ellátogatnak a Bácskai Kultúrpalotába. A kiváló, Artisjus-díjas énekes, előadó, színművész FALUSI MARIANN és virtuóz kísérője, SÁRIK PÉTER Fonogram-, Artisjus- és EMeRTon-díjas zongoraművész, zeneszerző ad közös estet.

Kultúra

2014.09.17. 14:27:36

Szeptember végén - Gyertyafényes est szerelmes versekkel és dalokkal

Meghitt, romantikus estre várjuk a szerelmes versek és dalok kedvelőit a Kultúr Café-ba (Bácskai Kultúrpalota kávézója – Baja, Szentháromság tér 3.).

 

Fellépnek: a Bajai Fiatalok Színházának tagjai:

BALÁZSEVITS TAMÁS, KUNOS ANDREA, NAGY BOTOND, OTTMÁR ATTILA, PÉCSI MÁTÉ LUKÁCS, SCHMIDT BEÁTA, SIPOS KATALIN, STADLER ZOLTÁN, SZABÓ RÓBERT, SZARVAS ANNA, TERRAY ORSOLYA.

 

Vendégként fellép:

NAGYHEGYESI ZOLTÁN – a Veszprémi Petőfi Színház színművésze

 

Időpont: 2014. szeptember 19., péntek, 20 óra

A rendezvényre a belépés DÍJTALAN!

 

SOK SZERETETTEL VÁRUNK  MINDENKIT!

Kultúra

2014.09.04. 20:33:06

Magyar dal napja - Magyar musicalek dallamai a MOLA Gastropub-ban!

A Magyar Dal Napja alkalmából a Bajai Fiatalok Színházának énekesei magyar zenés művek (musicalek, rockoperák) részleteivel örvendeztetik meg az igényes, dallamos magyar zenék kedvelőit! Az est folyamán felcsendülnek többek között Presser Gábor, Dés László, Szörényi Levente, Tolcsvay László és Kocsák Tibor népszerű, ismert dalai

Kultúra

2014.09.04. 20:10:45

Évadnyitó kavalkád & divatbemutató

A Bajai Fiatalok Színházának és a Trend4Me divatüzlet közös rendezvénye

  

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt a BAJAI FIATALOK SZÍNHÁZÁNAK évadnyitó rendezvényére

 

2014. szeptember 13-án, szombaton, 16 órától

 

Baján, a Bartók Béla utcában a Barátok temploma és a Városháza közötti téren.

PROGRAM:

* Divatbemutató a Trend4Me divatüzlet kollekcióiból

* Programajánló a Bajai Fiatalok Színházának és a Baja Marketing Kft. színházi kínálatából

* Táncbemutatók, énekes produkciók a Bajai Fiatalok Színházának tagjaival

* Nyereményjáték színházjegyekért és Trend4Me ajándékutalványokért

 A rendezvény megtekintése INGYENES!

  

SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

Kultúra

2014.07.01. 16:41:06

CSILLAGHULLÁS - A nyár legnagyobb MUSICAL KONCERTJE Baján!

A Bajai Fiatalok Színháza idén nyáron sem hagyja szórakozás nélkül a zenés színház szerelmeseit!  A „Városházi Esték” keretében mutatjuk be azt a nagyszabású gálaestünket, melyen emlékezetes musicalrészletek csendülnek majd fel - kiváló előadók tolmácsolásában.

Kultúra

2014.04.03. 22:50:37

TÁNCOLOK A JÁRDÁN-Musical gálaműsor két részben

A Bajai Fiatalok Színházának legújabb musical gálaműsora egy nem hétköznapi zenés összeállítással várja az érdeklődő közönséget. Ezúttal egy elgondolkodtató kerettörténetre fűztünk fel sok-sok ismert – és talán kevésbé ismert, ám annál kiválóbb – musicalrészletet.

Kultúra

2014.02.20. 15:32:40

HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGA

A Bajai Fiatalok Színházának legújabb produkciója hamarosan a Bajai Városi Színházteremben! A világhírű, négy Oscar-díjra jelölt film színpadi változatát, Nancy H. Kleinbaum magával ragadó, tanulságos regényét a Bajai Fiatalok Színházának saját adaptációjában láthatják az érdeklődők március 9-től. Az előadást jó szívvel ajánljuk felső tagozatos általános iskolásoktól idősebb nézőinkig egyaránt, hisz mondanivalója örök és ma is aktuális: önmagunk keresése, képességeink kibontakoztatása, boldogságunk elérése az életben.

Kultúra

2014.01.20. 9:01:00

A magyar kultúra napja - „…Ment-e a könyvek által a világ elébb?...”

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Baján is minden évben ünnepséget tartanak ezen a napon, idén az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központot bízta meg a városvezetés a műsor megszervezésével. Az intézmény - saját futó sorozataira építve - már az előző napon is ennek jegyében tart programokat. 

Kultúra

2014.01.06. 8:51:34

SZÍVEDDEL LÁTSZ…-Simon Boglárka és Weszely Ernő közös koncertje

Az új év első rendezvényeként egy különleges zenés estre invitáljuk Kedves Közönségünket! Simon Boglárka musicalszínész és Weszely Ernő, eMeRTon-díjas harmonikaművész ad közös koncertet Baján a Bácskai Kultúrpalotában. 
Simon Boglárkát jól ismerheti a bajai közönség – és most már szinte az egész ország színházszerető nézői is –, hiszen a Bajai Fiatalok Színházából indult ifjú musicalszínész karrierje az m1 „Társulat” című tehetségkutató versenyének egyik győzteseként az „István, a király” című rockopera Gizella szerepének eljátszása után töretlenül ível felfelé. Játszott a Békés Megyei Jókai Színházban, a Kalocsai Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, és immár jó ideje a budapesti Madách Színház számos nagysikerű produkciójának szereplője (Macskák, Mary Poppins, 1x3 néha 4, Poligamy, A napsugár fiúk). Vendégként a mai napig szívesen visszajár Bajára egy-egy előadás vagy koncert erejéig.

Kultúra

2013.10.29. 8:49:40

A szívek melegében…- MIKLÓS TIBOR emlékest

Bajára látogatnak az egykori Rock- és Musical Színház művészei, hogy egy zenés esttel tisztelegjenek barátjuk emléke előtt!
2013. szeptember 7-én pótolhatatlan veszteség érte a hazai zenés színházi szakmát. Tragikus hirtelenséggel elhunyt MIKLÓS TIBOR író, műfordító, dalszövegíró, rendező, színházvezető.

Kultúra

2013.09.09. 9:33:05

Táncház az MNÁMK aulájában

Szeptember 12-én, 18 órától. További részletek: