Hirdetés

2024. június 15. (szombat) Jolán, Vid

Baja

2020. 05. 15. 12:25:15

TÁJÉKOZTATÓ

A Baja Energetika Kft. - mint távhőszolgáltató - kintlévőség-kezelési tevékenysége kapcsán az alábbi nyilatkozatot teszi:

Kultúra

2020. 04. 29. 11:56:27

Legyőzzük a koronavírust!

A Baja Marketing Kft. pályázatot hirdet „Legyőzzük a koronavírust” címmel!

Olyan alkotásokat várunk, amelyben a helyi és környékbeli gyerekek, fiatalok és felnőttek megmutatják, hogy ők hogyan látják a koronavírus által okozott állapotot, hogyan járulnak hozzá a koronavírus terjedésének megelőzéséhez, hogyan reagál erre a környezete, miben segíti a vírus terjedésének megállítását, hogyan védekezik ellene, hogyan éli meg ezt az új élethelyzetet. Részletek:

Kultúra

2020. 04. 29. 11:50:47

Online szavalóverseny

A Baja Marketing Kft. - Belvárosi Közösségi Ház ONLINE SZAVALÓVERSENYT hirdet a város lakóinak, hét kategóriában. Részletek:

Kultúra

2020. 03. 31. 9:57:40

Könyvtári információk

Az immár másfél hete tartó bezártság ellenére mi még dolgoztunk-dolgozunk felváltva idebent, de hétfőtől a könyvtárosok nagyobbik fele is áttér az otthoni munkára, saját és családja egészségének védelmében – ami most a legfontosabb. Ez azt jelenti, hogy telefonon kevésbé leszünk elérhetők, inkább elektronikusan.

Kultúra

2020. 03. 19. 15:53:16

Hírek a városi könyvtárból

A koronavírus miatt kihirdetett vészhelyzet okán a kulturális intézmények sem fogadhatnak látogatókat kedd óta. Ennek értelmében intézményünk is zárva tart, azonban a “kulisszák mögött” mi továbbra is dolgozunk, felváltva (némi szabadsággal egybekötve) - az ország számos más könyvtárához hasonlóan –, mivel bőven akad tennivaló, amit ebben a kényszerhelyzetben még kicsit könnyebben is elvégezhetünk.

Kultúra

2020. 03. 11. 15:52:25

Elmaradnak a könyvtári programok

Sajnálatos módon rendezvényeink elmaradásáról kell ezúttal hírül adnom. Nyirati Klára Polgármester Asszony, a koronavírus okozta fertőzéses megbetegedések megelőzése érdekében, tegnap hivatalos levélben kérte – a kormány javaslatával egyetértve – intézményünkben is a következő hetekre tervezett programok és egyéb, nagyobb létszámú rendezvények lemondását. Egyelőre a március végéig betervezett eseményeinket fújtuk le, azonban ha egy hónap alatt sem javul a helyzet, akkor természetesen bizonytalan időre elhalasztunk mindent. Az elmaradó rendezvényeket a vészhelyzet elmúltával mindenképpen pótolni szeretnénk!

Megértésüket köszönöm és nagyon remélem, hogy hazánk jól megússza a vírust, de az lenne a legjobb, ha az egész világban gyorsan javulna a helyzet – sajnos egyelőre éppen az ellenkezője látszik...

Üdvözlettel: Zalavári László

Kultúra

2020. 03. 10. 14:30:26

Könyvtári programok

A tavasz első hónapjában is változatos rendezvénykínálattal várjuk az érdeklődőket, lesz irodalmi összeállítás kóruséneklés kíséretében, újabb Honpolgár-est, ezúttal a malenkij robot megyei történéseiről, világhírű magyar fizikus életének-munkásságának ismertetése és egy könyvsorozat 2. kötetének bemutatója is. Ezek most a következő két hét eseményei, de természetesen utána is jobbnál-jobb programokat tartunk, ezekről következő körlevelemben adok hírt.

Kultúra

2020. 02. 17. 9:33:20

Február vége a könyvtárban

Február második felében megszokott rendezvényeinken (Fényképezőgéppel a világ körül, Bárdos Ferenc Helyismereti Klub) két másik eseményünk lesz, Totth Benedek Margó-díjas író közönségtalálkozója, valamint Révész Sándor, a Generál és a Piramis együttes énekese tart életút előadást.

Kultúra

2020. 02. 11. 8:53:49

Könyvtári programok

Februárban is folytatódnak bizonyos sorozataink, emellett egyedi rendezvények is lesznek. Ezúttal első három eseményünk beharangozóját küldöm, a többit majd legközelebb. Megszokott programajánlómon túl most egy, a rendezvények előtti, akadozó kölcsönzés megkönnyítésére munkatársnőim megoldási javaslatát teszem közhírré, valamint egy megjelenésre váró, alapvetően bajai ipartörténeti könyvről írok részletesen, mivel a szerző előfizetőket vár ahhoz, hogy kellő példányszámban jöhessen ki a nyomdából a kiadvány.