Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Vallás

2012. 06. 14. 11:40:47

Gyémántmisés plébános

Gyémántmisés szónoka Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek lesz. Az ünnepi szentmisén az Ad Libitum Kórus közreműködik Pethőné Kővári Andrea vezényletével. A szervezők és a Szent József Plébánia közössége mindenkit szeretettel várnak az ünneplésre.
Bauer Ferenc nyugalmazott esperes-plébános, érseki tanácsos, a "Baja Városáért" kitüntető cím birtokosa pappá szentelésének 60. évfordulóját 2012. június 16-án szombaton, az este 6 órai szentmisében ünnepli meg a baja-felsővárosi Szent József plébániatemplomban. undefined

Bauer atya Bácsalmáson született 1929-ben, édesapja tisztviselő volt. Két testvére közül nővére már korábban elhunyt. Elmondása szerint szinte papnak született, kisgyermek kora óta a papi pálya felé vonzódott, ministrált. Az elemi iskola 4 osztályának elvégzése után Szegedre került 8 évfolyamos piarista gimnáziumba. A fegyelemre nevelésben nagyon sokat adott számára az ottani Szent Gellért Kollégium, pedig csak két évig lakott benne. Nagyon meghatározó volt számára a jellemnevelésben az, amit a nevelőktől és a cserkészektől kapott. Bácska 1941-ben felszabadult, így a Szabadkán élő nagyszüleihez ment, tőlük járt helyben állami gimnáziumba, hogy olcsóbb legyen a taníttatása. Három év múlva, a helyzet változásával együtt Kalocsára került a jezsuitákhoz, és 1947-ben érettségizett. Közben már a kisszemináriumba is felvették, majd a hittudományi főiskolán kezdte meg papi tanulmányait. Az államosítás utolérte őket is, bezárták a kalocsai főiskolát, így Szegeden végezte el az utolsó évet, és 1952. június 1-jén szentelték fel.