Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Rendőrség

2012. 09. 13. 14:54:37

Polgárőr egyesület alakult Madarason

Hosszú szervezőmunkát követően kedden régóta várt pillanatoknak lehettek tanúi a jelenlévők Madarason, ahol megalakult a település polgárőr egyesülete.  A madarasi önkormányzat tanácsterme adott otthont 2012. szeptember 11-én délután a helyi polgárőr egyesület alakuló gyűlésének.

Az eseményen részt vett Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Szabó Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke, András István r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Bajai Rendőrkapitányság Vezetője, Juhász István Madaras Község polgármestere és Bilinovics Ferenc r. őrnagy, a Bácsalmási Rendőrőrs parancsnoka is.

A Polgárőr Egyesület Madaras néven létrejött szervezet 14 taggal alakult. A gyűlésen a jelen lévők Huszák Sándort választották meg az egyesület elnökévé, rajta kívül további tisztségviselők, felügyelő bizottsági tagok, pártoló tagok és tiszteletbeli tagok megválasztására is sort került. A megalakult egyesület a cégbírósági bejegyzést követen, valamint a szükséges engedélyek megérkezése és megállapodások létrejötte után várhatóan egy hónap múlva kezdheti meg tényleges tevékenységét. A tagok között találhatunk önkormányzati vezetőt, plébánost, tanárt és az élet több különböző területéről érkező személyeket is. 

A polgárőrök célja, hogy tevékenységükkel tovább javítsák Madaras község és a környék közbiztonságát, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetét. Szorosan együttműködve a rendőrséggel jelentős szerepet vállalhatnak majd a közterületi bűncselekmények megelőzésében és visszaszorításában.              

 

Baja, 2012. 09. 13.                                                               Putnik Zoltán

                                                                                               sajtóreferens