Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Sport

2012. 09. 18. 10:38:24

Szabadkai kupa, 5 arany, 4 ezüst és 3 bronzérem

A Bajai Judo Club utánpótlás csapata Szabadkán folytatta a magyar bajnoki versenyekre történő felkészülést. Az első alkalommal kiírt Szabadka város kupájára a szerb házigazdákon kívül Romániából, Horvátországról és Magyarországról érkeztek csapatok.

A BJC 13 fővel képviselte magát. A versenyt három korcsoportban rendezték. A legkisebbeknél Perger Ivett és Szőllősi Balázs vitézkedett. Ivettnek egy győzelem már elég volt az első hely eléréséhez, Balázsnak 4 győzelemre lett volna szükség. 3 mérkőzést szebbnél szebb dobásokkal nyert meg, sajnos a negyedikben alulmaradt egy belgrádi fiúval szemben. Egy korcsoporttal feljebb Andrási Gellért és Andrási Márton már sokadszorra egymás ellen döntötte el ki szerez fényesebb érmet. Ez az érem azonban most nem lehetett arany, mert mindketten alulmaradtak egy szerbiai fiú ellen. Ezúttal Gellért volt a kedvezményezett, így ő szerezte meg az ezüst, Márton pedig a bronzérmet. A 34 kg-osok között is volt bajai rangadó. Eperjesi Ádám és Piukovits Kornél küzdelmében előbbi volt a győztes és Ádám ezen kívül még 3 győzelmet is aratott, aminek aranyérem lett a jutalma. Kornél végül a 3 helyen zárt. 42 kg-ban Györgyfalvi Soma nem bírt a nálánál idősebb és erősebb ellenfelekkel, így végül 5. helyen végzett. A 60kg-ban bajai házi döntőt láthattunk. Vida Gergő és Rágyanszki Bence is két, két győzelmet szerzett. A harmadik győzelem már az első helyet jelentette. Ez most Gergőnek adatott meg. A serdülő korosztályban Andrási Emma sorrendben a 3 versenyét nyerte meg. A hosszú kihagyás után nagyon biztató formát mutat. Kapitány Bálint sem talált legyőzőre, bár az első mérkőzésén nagyon oda kellett figyelnie, mert hátrányba került, amit a rendes menetidő alatt sikerült egalizálni, majd a hosszabbításban egy látványos akcióval szerezte meg a győzelmet. Közel állt a végső győzelemhez Perger Dávid és Szegi Ákos is. Mindketten a későbbi győztestől kaptak ki. Dávid eléggé vitatható körülmények között. Végül Dávid bronzérmes, Ákos ezüstérmes lett.

A versenyt követően a csapat megtekintette a szabadkai belváros és a városházát, bepillantást nyerhettünk, hogyan zajlik egy szerb esküvői ceremónia, és megtekintettük a Palicsi állatkertet is. Végre eljutottunk egy olyan versenyre, ahol nem csak a csarnokot láttuk. Ez a nap több volt, mint verseny. Köszönet a résztvevő szülőknek és külön köszönet Weidinger Yvettenek, aki megszervezte és segítette utunkat.

Összesítésben szereztünk: 5 arany, 4 ezüst és 3 bronzérmet, ill. 1 ötödik helyet.

U-11: fiú,30kg: 2. Szőllősi Balázs.

Lány, 28kg: 1. Perger Ivett.

U-13: 30kg: 2. Andrási Gellért, 3. Andrási Márton,

34kg: 1. Eperjesi Ádám, 3. Piukovits Kornél,

42kg: 5. Györgyfalvi Soma,

60kg: 1. Vida Gergő, 2. Rágyanszky Bence

U-15: lány,48kg: 1. Andrási Emma.

Fiú, 45kg: 2. Szegi Ákos,

50kg: 3. Perger Dávid,

60kg: 1. Kapitány Bálint

Edzők: Andrási Barna, Gergity Roland, Hammer Erik