Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Kultúra

2012. 11. 26. 12:46:29

Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: ISTEN PÉNZE - februárban újra!!

Az elmúlt hetekben a Bajai Fiatalok Színháza hatalmas sikerrel, teltházas közönség előtt mutatta be Charles Dickens „Karácsonyi ének” című világhírű regényéből készült „Isten pénze” című varázslatos musicalt a Bajai Városi Színházteremben. Az eddigi öt előadásra gyakorlatilag már a bemutató előtt elfogyott valamennyi jegy! Miután sokan lemaradtak a decemberi előadásokról – s a visszajelzések alapján sokan újra szeretnék megnézni a produkciót – 2013 februárjában újabb két alkalommal műsorra tűzzük a musicalt!

Dickens alkotásai ismét reneszánszukat élik – s az „Isten pénze” különösen aktuális darab: a szeretetről, az élet valódi értékeiről, családról, barátságról, felelősségről szól. Ebenezer Scrooge, a dúsgazdag, hideg szívű, kapzsi bankár karácsony éjjelén szembesül saját kegyetlenségével. Minden, amit addig felépített, egész élete, a kis nincstelen árvából lett milliomos alakja egyszerre csak semmit sem ér. Miközben elhunyt üzlettársa, Jacob Marley szellem alakban végigkíséri életének valamennyi állomásán – a múlt, a jelen és a jövő karácsonyain – lehangolóan üres látvány fogadja. Ahogy a zsebeit egyre dagadtabbra tömte, úgy ürítette ki a szívét. És erre most kell rádöbbennie. A kérdés már csak az: vajon van-e visszaút, jóvá tudja-e tenni mindazt, amit elrontott…
Müller Péter színpadi változata rendkívül gazdag: rengeteg jelenetet és figurát láthatunk a színpadon. A csodálatos dallamok Tolcsvay László, az igényes dalszövegek Müller Péter Sziámi alkotói kvalitásait dicsérik. Kiváló musical, jobbnál jobb dalokkal, melyet jó szívvel ajánlunk minden korosztálynak – karácsonyi ajándék az egész családnak!

Főbb szerepekben:
Ebenezer Scrooge – PETHŐ DÁVID
Jacob Marley – OTTMÁR ATTILA
Bob Cratchit – PETHŐ ATTILA

Koreográfus: Láng Barbara m.v.
Díszlet: Csanádi György
Jelmez: Baros Anikó
Rendezte: Ottmár Attila

Az előadás időpontjai:
2013. február 23., szombat (19 óra),
2013. február 24., vasárnap (17 óra).

AJÁNDÉKOZZON ÖN IS SZÍNHÁZJEGYET KARÁCSONYRA SZERETTEINEK!
Jegyek már válthatók elővételben a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., Tel.: 79/321-341).
Jegyárak: 1800,- 1400,- 1200,- 1000,- 500,- Ft. (Csoportos látogatás esetén minden 25 fő után 1 fő kísérőnek ingyenes jegyet adunk!)

LE NE MARADJON RÓLA, VÁLTSA MEG JEGYÉT MÁR MOST!
FEBRUÁRBAN IS SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!