Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Rendőrség

2013. 03. 19. 11:10:47

A férfi házában vadkender, a nőében metadon volt

Két bajai ingatlant ellenőriztek bejelentés alapján a pénzügyőrök a napokban, az egyik házban vadkenderültetvényt, a másikban metadont, ketamint és más kábítószergyanús anyagot, valamint a csomagolásukhoz szükséges eszközöket találtak – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden.

Némedi Varga Éva, a hivatal dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: egy férfi házának egyik szobájában 12 tő, csaknem másfél méter magas vadkenderre és 10 palántára bukkantak. A növények fejlődését két öntöző-levegőztető rendszer és hősugárzó segítette. Egy nő házának emeleti szobájában pedig 523 gramm metadont, 11 tablettát, illetve kapszula formájú kábítószergyanús anyagot, továbbá 827 gramm ketamint találtak a pénzügyőrök. Előkerült továbbá kimérésre alkalmas digitális mérleg és 776 különböző méretű simítózáras tasak.
A pénzügyőrök a csaknem 3 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot és a növényt átadták a Bajai Rendőrkapitányság munkatársainak, az ingatlantulajdonosok ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.