Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Kultúra

2013. 10. 29. 8:49:40

A szívek melegében…- MIKLÓS TIBOR emlékest

Bajára látogatnak az egykori Rock- és Musical Színház művészei, hogy egy zenés esttel tisztelegjenek barátjuk emléke előtt!
2013. szeptember 7-én pótolhatatlan veszteség érte a hazai zenés színházi szakmát. Tragikus hirtelenséggel elhunyt MIKLÓS TIBOR író, műfordító, dalszövegíró, rendező, színházvezető.

Miklós Tibor 1980-1996 között a legendás Rock Színház alapítója és művészeti vezetője volt. 1996-tól a Budapesti Operettszínházban a musicalek és rockoperák irodalmi vezetőjeként dolgozott. 1999-től a Ferencvárosi Nyári Játékok Kht. és a Piccolo Színház ügyvezető igazgatójaként alkotott felejthetetlen előadásokat a Rock- és Musical Színház társulatával. Nevéhez számtalan hazai musical dalszövege, librettója (pl.: Sztárcsinálók, Légy jó mindhalálig, Anna Karenina, Utazás, A vörös malom, Ilyenek voltunk, Nana, Kiálts a szeretetért, Abigél, Menyasszonytánc, Szegény gazdagok… stb.), és még több világhírű musical magyar fordítása fűződik (pl.: Jézus Krisztus Szupersztár, Evita, Hair, Fame, Rent, Miss Saigon, A nyomorultak, Jentl, A vámpírok bálja… stb.) Színházi alkotó-tevékenysége mellett a magyar könnyűzenei élet számos előadójának, együttesének írt dalszövegeket, így pl. a Sakk Matt, a Korong, majd a Generál együttes, Cserháti Zsuzsa, Vikidál Gyula, Homonyik Sándor, Nagy Anikó, Szűcs Judith, a Crystal együttes szövegírója is volt. Több korszakos sláger (pl.: Különös szilveszter, Boldogság gyere haza, Zenegép, Álmodj királylány, Egy elfelejtett dal, Mit tegyek, hogy érezd, Új élet kezdődött Veled... stb.) szerzője volt.
Ezen az estén az egykori Rock- és Musical Színház művészei meghívott előadókkal, valamint a Bajai Fiatalok Színházának szólistáival és vokalistáival közösen emlékeznek a páratlanul tehetséges alkotóra, megidézve legszebb dalait hatalmas életművéből.
KÖZREMŰKÖDNEK:  az egykori Rock- és Musical Színház művészei: VÁGÓ ZSUZSI, LÁNG BARBARA, BOZSIK PATRIK, DEMETER GYÖRGY, OTTMÁR ATTILA, ZENTAI ANDRÁS
továbbá: SIMON BOGLÁRKA, PETHŐ DORKA
valamint a Bajai Fiatalok Színházának szólistái: SZARVAS ANNA, TERRAY ORSOLYA
és a III. Béla Gimnázium Színistúdiójának énekes és táncos növendékei.

A gálaműsor időpontja: 2013. november 29., péntek, 18 óra. 
Helyszíne: Bajai Városi Színházterem.
Jegyek jelképes 500,- Ft-os áron már válthatók elővételben a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., Tel.: 79/321-341).

EMLÉKEZZÜNK EGYÜTT! SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!