Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Rendőrség

2013. 11. 12. 20:21:52

Kábítószer-kereskedőt fogtak el a bajai nyomozók

Egy áruház parkolójában fogták el a bajai rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint kábítószergyanús anyagot akart eladni. Az akció során a gyanúsított autójában és lakásán is kábítószergyanús anyagokat találtak a nyomozók.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2013. november 7-én 19 óra 30 perckor Ny. Sándor 19 éves bajai lakos egy forgalmas bajai bevásárlóközpont parkolójában akart kábítószergyanús anyagot eladni egy férfinak. Az átadást megelőző pillanatokban a nyomozók közbeléptek és helyszínen elfogták őket. A 19 éves gyanúsított az elfogása előtt egy átlátszó nejlontasakban lévő 16 gramm kábítószergyanús fehér port dobott az általa használt gépjármű alá, amelyet a helyszíni szemle során a nyomozók megtaláltak. A rendőrök átvizsgálták a gyanúsított gépkocsiját, amelyben 58 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket és további 12 gramm kábítószergyanús fehér port tartalmazó zacskókat találtak.
Ny. Sándor lakásán tartott házkutatás során alufóliába csomagolt kábítószergyanús növényi származékokat és összesen 150 gramm kábítószergyanús fehér port tartalmazó műanyag zacskókat foglaltak le a nyomozók. A lefoglalt kábítószergyanús anyagok vizsgálatát a rendőrség szakértő bevonásával végzi.
Az esettel kapcsolatban négy személyt állítottak elő a Bajai Rendőrkapitányságra. A férfiak közül Ny. Sándor bajai lakos ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. A Bajai Járásbíróság 2013. november 9-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását