Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Kultúra

2014. 01. 06. 8:51:34

SZÍVEDDEL LÁTSZ…-Simon Boglárka és Weszely Ernő közös koncertje

Az új év első rendezvényeként egy különleges zenés estre invitáljuk Kedves Közönségünket! Simon Boglárka musicalszínész és Weszely Ernő, eMeRTon-díjas harmonikaművész ad közös koncertet Baján a Bácskai Kultúrpalotában. 
Simon Boglárkát jól ismerheti a bajai közönség – és most már szinte az egész ország színházszerető nézői is –, hiszen a Bajai Fiatalok Színházából indult ifjú musicalszínész karrierje az m1 „Társulat” című tehetségkutató versenyének egyik győzteseként az „István, a király” című rockopera Gizella szerepének eljátszása után töretlenül ível felfelé. Játszott a Békés Megyei Jókai Színházban, a Kalocsai Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, és immár jó ideje a budapesti Madách Színház számos nagysikerű produkciójának szereplője (Macskák, Mary Poppins, 1x3 néha 4, Poligamy, A napsugár fiúk). Vendégként a mai napig szívesen visszajár Bajára egy-egy előadás vagy koncert erejéig.

Weszely Ernő 1953. április 10-én született Sümeg városában – vakon. A zenéhez igen korán vonzódó fiút négy éves korában vitte el édesapja egy vak kántorhoz, és ott kezdett ismerkedni a zongorázás alapjaival. A vakok általános iskolájában kezdte meg tanulmányaimat, ahol zenei képzésben is része volt. Azoktól az időktől kezdve a vendéglátóiparban dolgozott, ám valódi zenészkarrierje akkor indult meg, amikor 1984 szeptemberében a Budapest Ragtime együttes meghívta tagjai sorába. Bejárta velük a fél világot, ám énekes szólista sikerei hatására két év múlva kivált az együttesből. Ezt követően sokat járt külföldre dolgozni, egészen 1992-ig. Azóta itthon tevékenykedik.

Zongoristaként és harmonikaművészként egyaránt elismerést vívott ki a szakmában, s egy ideje a digitális technika nyújtotta lehetőségek hatására zeneszerzéssel is próbálkozik. Ma is játszik néhány vendéglőben, emellett évente legalább negyven komoly fellépése is van – szólóban, duóban, nagyobb formációban, szimfonikus zenekarok és jeles előadók koncertjein működik közre. Szerkesztett hangos könyveket a Kossuth Kiadónak (például az Egri csillagokat Bitskey Tiborral), dolgozott vakoknak szóló rádióműsorban. A Petőfi Rádióban évekig vezetett élő kívánságműsoráért 2002-ben eMeRTon-díjat kapott.

A két művész egymásra találása izgalmas közös zenélést, különleges hangulatú dalokat, dzsessz- és ismert sláger-feldolgozásokat, valamint saját szerzeményeket is eredményezett. Mindezekkel szeretnék most a bajai és Baja környéki közönséget is megörvendeztetni.

 

A koncert időpontja: 2014. január 18., szombat, 18 óra

Helyszín:                                Bácskai Kultúrpalota, Baja

 

Jegyek elővételben már válthatók a Bácskai Kultúrpalota Jegyirodájában (Baja, Szentháromság tér 3., tel.: 79/321-341)

Jegyárak: 1400,-  1800,- Ft.

 

SOK SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT!