Hirdetés

2024. március 19. (kedd) József, Bánk

Rendőrség

2014. 09. 17. 14:42:30

Kiskorút tanított lopni a körözött bajai férfi

Előzetes letartóztatásba került az a 32 éves bajai férfi, aki ellen több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancs volt érvényben. A Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás bűntett, lopás vétség, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt U. Ádám 32 éves helyi lakos ellen.

A férfit 2014. szeptember 12-én este, Baja belvárosában ellenőrizték a járőrök. Mivel személyazonosságát hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért előállították a kapitányságra. Kiderült, hogy a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen korábban a rendőrség és a bíróság is elrendelte a körözését.
A bajai nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a 32 éves férfit, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az elmúlt három hónapban, Baján, zárt illetve nyitott gépjárművekből lopott el értéktárgyakat, ahová elkísérte egy fiatalkorú helyi fiú is. U. Ádám megmutatta fiatal társának, hogyan lehet észrevétlenül ellopni a gépkocsikban hagyott értékeket. Ezen kívül a megalapozott gyanú szerint több lakásba is betört, illetve besurranásos lopásokat is követett el.
A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság 2014. szeptember 15-én elrendelt